Preparáty jsou důstojnou trofejí lovce.Vzdává tak úctu ulovené zvěři,zachovává si vzpomínku na lov a může prezentovat svůj úlovek kolegům a známým.

 

 

Příprava  zvěře na preparaci

Snažte se o minimální porušení kůže,jelikož opravy jsou pak náročné a drahé.Nutné řezy provádějte dle obrázku-zásadně na nepohledových místech preparované trofeje.Kůži stahujte a to rolováním od poloviny trupu prěs krk k posledním vrchním obratlům-obr.1. Na konci páteře oddělte hlavu bez porušení kůže od těla-obr.2. Dbejte na to aby byla kůže dostatečně dlouhá. po stažení kůži dobře nasolit a zamrazit,popřípadě dovézt ihned čerstvě staženou. Na preparaci vybírejte pokud možno zvěř nepoškozenou,dobře osrstěnou(opeřenou). Ptáci a menší savci se nechají po ulovení vychladnout a poté se můžou zabalit a zamrazit nabo vychlazené ihned dopravit k preparaci. Po předchozí domluvě možno přivézt celý kus zvěře ke stažení.

Pro přípravu předložky nebo kůže na zed´,stahovat celý kus i se spárkama.Klasickým způsobem viz obr.3.

Ceny preparací se pohybují dle aktuálního ceníku.

Doba zhotovení preparátu cca 1-2 měsíce.

Možnost dodání vyřezávaných podložek dle nabídky.

Příprava ptáků

Pernatá zvěř se nechá vyvěsit za klovec(nikdy ne za krk!!!!!),nevyvrhovat rovnou zamrazit nebo čerstvé dopravit k preparaci.Se zvěří manipulujte opatrně aby jste nepoškodili peří a křídla.Zamrazujte v igelitu(sáčku).Vžádném případě nerozmrazovat a znuvu zamrázovat!

 

Příprava ryb

Má-li být Váš úlovek kvalitně vypreparován,je nezbytné tomuto účelu podřídit zacházení s rybou.Manipulujeme s ní tak,aby jsme nepolámali ploutve a nevytrhli žádné šupiny.Rybu po ulovení zabalíme domokré utěrky a tupým úderem zabijeme popřípadě nožem prořízneme žábry.Rybu zamrazíme nebo ihned dopravíme k preparaci. Pro preparaci celého kusu rybu v žádném případě nekucháme!

Pro preparaci hlavy oddělte první třetinu těla viz obr.V tomto případě rybu kucháme až po odříznutí!

                               správný řez                                                        

 

špatný řez-s takto uříznutou hlavou uděláte max. návnadu na kunu:-(

 

Více info. o přípravě na preparaci na emailu :   pepek.bus@email.cz